vrijdag 14 mei 2010

Mijn eerste bericht


Al een tijdje geleden ben ik begonnen met het herinrichten van mijn huis van de koloniale stijl naar de landelijke stijl. Ik ben begonnen met de woonkamer, nl. met de eethoek. 3 stoelen verhuisden naar de zolder om plaats te maken voor een mooie witte kerkbank. Toen heb ik de hulp ingeroepen van Hennie van Room17. Zij heeft mij een aantal hele goede stylingadviezen gegeven. De andere drie stoelen konden toen ook al snel naar boven want drie nieuwe stoelen (Hendriksdal van Ikea) waren snel gekocht. Een mooie kroonluchter als moederdagscadeau boven de tafel en ziehier het eindresultaat. De tafel ga ik nog wit schilderen of wellicht vervangen. Picasa had ik inmiddels al ontdekt en ook kwam ik in aanraking met de diverse blogs die jullie dames allemaal maken. Welnu, zie hier mijn eerste blogbericht.

Deze kast wordt mijn eerste grote project. Deze wil ik wit gaan verven met verf uit de collectie van Flexa, nl. Pure & Original. Aangezien deze kast in de olie is gezet weet ik nog niet goed welke maatregelen je moet treffen om de kast uiteindelijk wit te kunnen verven. Mocht iemand suggesties hebben dan hoor ik dit graag. Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen.

5 opmerkingen:

Unknown zei

Hey Jeanette,
Al een hele verandering die bank en stoelen.
Leuk!!
Succes met je make-over.
Groeten van Irma.

Anoniem zei

Hallo Jeanette,

Wat een moedig initiatief om een weblog te starten, daar gaat volgens mij heelwat tijd in zitten.Je weet, ik ben meer van de stijl ratjetoe en wat vandaag goed is zal over 10 jaar ook nog wel goed zijn. Maar wie weet doe ik via jouw blog toch wat inspiratie op en laat ik mij wellicht ooit eens verleiden tot een make-over. En zo niet dan geniet ik toch van jouw blog.
Succes met alles. Astrid V uit Z.

Anoniem zei

Ha Jeanette, Veel succes met jouw blog en met de restyling, leuk hoor! En ik vind dat wit ook wel samen kan met hout. Jammer om die mooie kast wit te schilderen. Groetjes Els

oma leentje zei

ik kwam via via op jou blog terecht. Heerlijk om alles te restylen he. Ik maak alles vetvrij met dat gele wibra spul gaat prima .. En daarna ga ik aan de slag met verf van Painting the past prima spul.

Lief Leuk & Anders zei

Hallo Jeannette, gefeliciteered met je nieuwe blog. En veel succes met restylen. De kast moet uit de olie, anders pakt de verf niet. Ik denk dat je dat het beste kan doen met ammoniak of terpetine en een schuursponsje. Afnemen met een pluisvrije witte doek. Net zo lang tot de kast niet meer afgeeft. Wel een hele klus. Maar als je het niet doet, kan je het verven van de kast wel vergeten...Begin eventueel met een klein onopvallend plekje. Succes!