zaterdag 7 januari 2012

Interieur van toen

Bij Lia van I found my home (http://ifoundmyhome.blogspot.com/) en Corine van Thuis (http://corine-thuis.blogspot.com/) las ik een leuk item over hun vroegere interieur. Dit naar aanleiding van Amy van het blog Loft. (http://amy-theloft.blogspot.com/) Dit heeft mij zodanig geïnspireerd dat ik vanmiddag in de fotodoos ben gedoken om de foto's van ons eerste interieur op te zoeken en aan jullie te laten zien. De foto's zijn gemaakt met mijn Iphone en van mindere kwaliteit doordat ik een foto van een foto heb gemaakt, maar vind het eigenlijk wel passend bij de sfeer van de foto's. (Voor de mensen die mij al een tijdje volgen, je ziet hier het theekastje wat inmiddels wit is geworden.)
In 1992 gingen wij samenwonen in een huurwoning in onze huidige woonplaats. Blank eiken meubelen waren toen zeer "in'. Roze kussentjes. roze/paarse bekleding van de banken in combinatie met oud roze gordijnen. Wat was ik blij met deze meubelen, hard voor gewerkt en betaald van mijn eigen spaarcentjes.


Met een wandmeubel ook in het blank eiken.

En dan de eethoek met een ronde tafel.


Na 3 jaar hier te hebben gewoond kregen wij de gelegenheid om een huis te bouwen. Die kans hebben wij gelijk aangegrepen en gedaan. Deze meubels gingen mee maar al snel ging me dit enorm tegenstaan. Via MP en de plaatselijke supermarkt heb ik alle meubelen verkocht en zijn we overgegaan naar de koloniale stijl. Deze stijl hebben we volgehouden tot 1,5 jaar geleden. Toen ontdekte ik de landelijke stijl en dat is nu bijna in zijn geheel in onze woonkamer doorgevoerd en voorlopig geniet ik hier volop van.


Ik hoop dat dit item meerdere blogsters inspireert om haar "oude interieur" te laten zien. Ik ben heel benieuwd.21 opmerkingen:

Mirjam zei

Hallo Jeanette,
Wat een leuk topic is dit toch, al die posts over de interieurs van ´toen´. Zo leuk om te zien hoe iedereen is begonnen. Ik heb denk ik geen duidelijke foto´s van die tijd, tenminste van de meubelen, maar ik zal toch eens gaan zoeken..
Ik wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Home and Lifestyle zei

Wat leuk om te zien hoe jij het vroeger had...ik zal ook eens in de foto's duiken! Wat een verschil is het bij iedereen vaak hè...het interieur van vroeger en van nu! Over 20 jaar hebben we hoop ik onze blog nog als archief...kunnen we dan zien hoe alles er nu bij staat :-)!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Eefies day zei

O, alsof ik bij mezelf binnenkijk, wij hadden ook een bank, licht eiken met stoffen bekleding en ook oudroze gordijnen..
Ja de tijd heeft wel heel veel interieurs doorstaan hoor..mooi om te zien, ik ga kijken of ik ook nog oude foto's heb.

Fijn weekend,
♥Eefie

lia zei

Wat leuk dat er zoveel zijn die hier ook een post over maken. In 1992 toen hadden wij er al wat jaartjes opzitten haha...
Amy heeft maar een leuk item bedacht.

Liefs Lia

Anoniem zei

Wat een heerlijk onderwerp heeft Amy aangesneden. Jij bent al weer later begonnen dan ik. Ik zou eerst weer in de foto's moeten duiken om te zien of ik wat heb.
Zo zie je hoe je smaak verandert in de loop van de tijd.
Maar het is leuk om te zien.

Lieve groet,
Gerry

Passione Helena zei

Hi, wat leuk...jij bent ook aangestoken met dit leuke item!
Wat ontzettend leuk, dat ook jij het archief ingedoken bent! Leuk om te zien, hoe smaak zich kan ontwikkelen in een paar jaar tijd. Maar toen natuurlijk helemaal in...kijk maar eens terug naar kleding en kapsels uit die tijd. Nou, dan houd ik de slot er op hoor, haha.

Ik geloof dat ik ook eens ga zoeken;-) Naar interieur foto's!!

Fijne zondag!

Liefs Helena

Colin: zei

Zo leuk al die blogjes met 'oude' interieurs. Ik moet eens zoeken of ik nog foto's van begin jaren '90 heb, denk het niet, daarom extra leuk om bij (blog)buren even te gluren. Groetjes Colin

It's me zei

Geweldig !! leuk om te zien.....leuke winkel is dat he?? de brocanterie ben er pas nog geweest.....fijne zondag ...xxx...

Miranda zei

Leuk om al die verschillende (oude) interieurs voorbij te zien komen!

Fijne dag. Lieve groet, Miranda

Mayflower zei

Wat een superleuk item is dit toch en wat leuk dat jij ons ook meeneemt naar je interieur van toen Colinda.
Het roept weer allemaal herinneringen op en het is ook leuk om te zien hoe iemands interieur veranderd is in de loop der tijden.
Fijne zondag.
Lieve groet, Mea

Mayflower zei

Ik bedoel natuurlijk Jeanette hihi

Thuis bij Tjits zei

wat leuk om te zien en te lezen Jeanette!! die rieten stoel herken ik, die hadden wij ook en wat zat die lekker!
ik ben eigenlijk best benieuwd hoe we over 20 jaar terugkijken op het interieur wat we nu hebben en of we dat dan nog steeds zo mooi vinden of totaal iets anders hebben..

fijne zondag,
lieve groet Tjits

Elly zei

Wat is het leuk om te zien hoe jij het vroeger had.
en ja wat een verschil is het bij iedereen en ook zo leuk om te zien hoe je smaak is veranderd door de jaren heen.
Ik ga ook maar eens kijken bij mijn foto's of ik nog wat heb alhoewel ik ook heel veel meubels gewoon wit heb geverfd.....
Lieve groet....Elly.

Bonjade zei

Zo leuk om eens terug in de tijd te duiken....
Wat verandert er dan veel hè in de loop der tijden......
Zullen we over 20 jaar ook zo terug kijken op onze foto's van nu....?
Fijne avond
Liefs

Corine zei

Leuk hè?! Even terug in de woontijd :)

Claudia zei

Haha, mijn theekastje is ook wit, maar mijn rieten stoel heeft de tand des tijds niet doorstaan.

Room Seventeen zei

Hihi....mooie plaatjes uit de oude doos ;-)
Wat zijn onze smaken toch veranderd hé?

Joan Ottevanger zei

Wat leuk om dat te zien zeg, weet nog goed toen wij trouwde in 1974 was alles groen,oranje lila moet er nu niet meer aan denken zo''n bonte verzameling

Anoniem zei

Wat leuk, ik herken er heel veel in van hoe het thuis was bij ons, mijn ouders hadden het ook zo.
Wat kan alles toch veranderen!

Groetjes,
Esther

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

leuk om te zien hoor wat veranderd er dan veel he lijkt wel hoe ouder je word hoe meer je smaak veranderd .... ik heb ook landelijk en blijft er zeker bij ...fijn weekend lieve groet rosita

amy zei

oeps wel een erge late reactie van mij
Maar o o wat herkenbaar en leuk zeg!
Gr Amy