vrijdag 11 oktober 2013

Middenin......

Middenin.....

In mijn laatste blogbericht kondigde ik aan dat ik het spachtelspoets van de muren wilde hebben om vervolgens de kleur van de wanden van onze woonkamer te veranderen. Na een heerlijke vakantie, een tweede plek behaald met onze kermiswagen zitten wij er nu middenin..... Waarin?? in de grootschalige interne verbouwing, zo mag het inmiddels wel genoemd worden. Wat begon met alleen de wanden is nu uitgebreid met het plafond, de plinten en de vloer zal op het laatst ook nog behandeld gaan worden. Het slurpt momenteel al onze vrije tijd op en dat is een van de redenen dat ik nu pas tijd kan maken om iets van me te laten horen/zien.


Kamperen in eigen woning


De wanden behandeld met voorstrijk, roze......

Vervolgens heb ik 1,5 dag een tweetal stucadoors in mijn huis gehad en die hebben de wanden opnieuw aangesmeerd en deze zijn nu weer mooi glad. 


Inmiddels zijn we weer een aantal stappen verder. Manlief heeft het plafond geheel gesausd. Vervolgens heb ik de wanden opnieuw voorgestreken voor de uiteindelijke nieuwe muurverf. De plinten zijn geverfd en zitten er bijna allemaal weer voor. Echter, doordat de wanden allemaal 1,5 cm dikker zijn geworden sluiten sommige plinten niet meer goed aan dus..... En zo gaan we met goede moed door naar een hopelijk heel mooi eindresultaat. 
Ik zal jullie verder niet vermoeien met dit soort plaatjes. Wel wil ik nog even de kleuren laten zien die we zullen gaan aanbrengen.Painting the Past, NN 20 Iced Coffee


Flexa, ON.00.45

De grijze verf komt op 1 lange wand en 1 buitenmuur . De overige wanden krijgen PtP.  We hopen daar morgen mee te starten. Ik laat jullie dan zeker weer een tussenstand zien. En dan heb ik ook weer meer tijd om in blogland te vertoeven. Heeft iemand nog goede tips voor het aanbrengen van PtP? Ze zijn welkom.

Tot snel!! De volgende keer weer mooi gefotografeerde plaatjes, tijd..... tijd....


13 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Er wordt dus hard gewerkt in Ons Huus, wat heb je trouwens mooie kleuren uitgekozen! Voor je vraag is het belangrijk te weten of het krijtverf of kalkverf is. Op You Tube kun je korte filmpjes vinden met uitleg, ook zijn er medeblogsters die er veel verstand van hebben. Martine van impression-Lifestyle is er volgens mij ook wel in thuis, weliswaar gebruikt ze een ander merk dus ik weet niet of je daar iets aan hebt.

Veel succes, ik ben erg benieuwd! Lieve groet, Ingrid

Jeanette zei

Dank voor je snelle reactie, ik ga vanavond gelijk op you tube kijken.

Gr. Jeanette

Anoniem zei

Wat een werk hé, zo'n woonkamer opknappen. Maar je krijgt er wel wat moois voor terug. Nog even "kamperen" en dan mag je met het 'leuke' werk beginnen: inrichten! Je hebt mooie kleuren uitgezocht, maar ik kan je geen advies geven met het aanbrengen ervan. Maar er zullen er vast veel zijn die er alles van weten. Handig, dat bloggen...
liefs, Peetje

It's me zei

Pfff wat een werk...succes meis...liefs Ria...x !

Thuis bij Tjits zei

Een megaklus.. maar wat zullen jullie straks genieten van een prachtig opgeknapte woonkamer, heerlijk!

Succes met klussen!
lieve groet Tjits

Unknown zei

Je hebt mooie kleuren uit gezocht...Iced Coffee is zo mooi.
Verf van Ptp is heel eenvoudig aan te brengen, na het drogen is de muur mooi strak.
Het zal vast heel mooi gaan worden.

Fijn Weekend,
Inge, my choice

Martine zei

Hoi Jeanette, ik heb je net een mailtje gestuurd, maar ik denk dat hij niet aankomt bij je hi hi. Er staat noreply. Zou je me kennen mailen op martinevanherpe@kpnmail.nl

Groetjes, Martine

little sweet things zei

Mooie kleuren heb je uitgezocht!
Ptp is een heel makkelijk aan te brengen verf die snel en mooi opdroogt, je hoeft hem niet anders te behandelen als dat je met een gewone muurverf zou doen.
Heel veel succes met klussen en laat je het resultaat zien?
Groetjes, Sas

Esther zei

Sjonge, wat een klus. Maar ongetwijfeld met een prachtig resultaat. Die iced coffee is helemaal te gek.
Groetjes,
Esther

Anoniem zei

Hele klus,maar als het straks achter de rug is,ben je super trots en kun je heerlijk genieten van alles,lieve groet Musje.

Krek wak wou zei

Ik herken het zo...camperen in eigen huis! Wat een klus he! Prachtige kleuren heb je uitgezocht! Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat!
Veel succes!
X Nicole

Unknown zei

jeanette!!! ik kan geen mailtje van je vinden mbt de blogswap! mail je me nog snel even je adres dan?

groetjes
lynda

Unknown zei

الرائد من افضل شركات الخدمات المنزلية في المملكة وخدماتها تغطى كل المنطقة العربية للمزيد قم بزيارة
شركة تنظيف خزانات بمكة شركة تنظيف خزانات بمكة
افضل شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة افضل شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة
افضل شركة تنظيف بمكة بالبخار افضل شركة تنظيف بمكة بالبخار
شركة نقل عفش من جدة الى الاردن شركة نقل عفش من جدة الى الاردن
شركة تنظيف مجالس بمكة شركة تنظيف مجالس بمكة