donderdag 24 oktober 2013

Update woonkamer

Op mijn vrije (klus)dag even een korte update over onze vorderingen in de woonkamer. We zijn inmiddels zover dat we de kwasten weer hebben opgeruimd voor de laatste klus. Schilderen is leuk maar we hebben toch met enkele tegenslagen te kampen gehad.

Nadat de wanden opnieuw gestuct en weer aangedroogd waren, zijn we begonnen met voorstrijk om vervolgens te beginnen met Painting the Past. Na drie keer de wanden met PtP geschilderd te hebben was ik toch lichtelijk de wanhoop nabij, de aanzetten bleven zichtbaar. Na wat professioneel advies hebben we de verf verdund en dit leek de oplossing. Ik zeg leek, afgelopen zaterdag hebben we deze wanden nogmaals geschilderd en nu hebben we het gewenste resultaat.

Maar ook met de grijze muurverf van Flexa kregen we problemen. Na de eerste laag hebben we beide wanden opnieuw met voorstrijk van Alabastine moeten behandelen. (mijn advies koop geen verfspullen van de Gamma dan weet je zeker dat je extra werk hebt) Uiteindelijk na drie keer beide wanden (een wand is 12 meter lang!!) geschilderd te hebben is dit ook klaar. Het stucloop is inmiddels uit de kamer en ik ga zometeen beginnen met het oliën van de vloer.

Sorry voor de stofzuiger

Na bijna 5 weken hard geklusd te hebben, is het einde in zicht en ben ik al heel blij met het eindresultaat. Door de nieuwe sfeer in de kamer heb ik ook weer ideeën voor de inrichting, ik neig nu meer naar enkele stoere objecten als decoratie. zoals de collectie van  Hoffz. Ik laat jullie snel het eindresultaat zien. Dan vraag ik mijn man om een paar mooie plaatjes te maken.

Lieve groet,

Jeanette


18 opmerkingen:

It's me zei

Ben heel benieuwd !!!...liefs van mij...x !!

Home and Lifestyle zei

Balen van de verf, hier hebben we Painting the Past zonder voorstrijk direct op de muur aangebracht en het was in één keer dekkend. Frustrerend dat het bij jullie flink tegen zat, daar word je niet blij van.

Maar het resultaat mag er zijn, Jeanette!! Een hele mooie kleur en het zit er strak op. Dat kan ook bijna niet anders zul je wel denken ;-).

Succes met het vervolg! Lieve groet, Ingrid

Nancy B. zei

Jeetje wat zul je gebaald hebben zeg. De muren wel tot drie keer toe doen. Moet er niet aan denken. Maar het einde is in zicht in je bent tevreden. Straks lekker de boel weer inrichten en genieten.Groetjes, Nancy

inge van der sanden zei

Dat is balen...maar ik denk dat het met het voorstrijken te maken heeft...een kennis van ons had de zelfde problemen als jij...ik behandel mijn muren niet, want tegen mij is gezegd dat het voorstrijk echt overal op moet zitten, je mag zeg maar helemaal niets vergeten,want op die plaats krijg je dan een andere zuiging..ik heb nooit geen problemen met PTP...Ik verdun de verf ook niet...ik vind het zo lekker smeren, net olijfolie...
Maar zoals ik nu op de foto zie...ziet het er toch heel mooi uit, jammer dat je er zo dikwijls over moest...ik doe mijn muren altijd twee keer.

Je zult wel blij zijn als je weer in kunt gaan richten...
Fijne Avond.

Groetjes,
Inge, my choice

Corine(THUIS) zei

Het zat jullie niet mee, maar nu ziet het er toch prima uit!
Succes nog met de laatste klusjes..

La Maison zei

Jammer van de tegenslag maar Oei wat zit het er mooi op.
Het beloofd wat!
Ik ben heel benieuwd.

Lieve groet
Hermine

Anoniem zei

Dat valt tegen als alles opnieuw moet. Maar de aanhouder wint en nu heb je lekker een strak muurtje. En kan het leuke werk beginnen: inrichten! Ben benieuwd!
Succes met de laatste loodjes!
Liefs, Peetje

Room Seventeen zei

Sjonge wat een werk! Alle blikken verf leeg en je portemonnee waarschijnlijk ook ;-)
Wel fijn dat het uiteindelijk toch goed gelukt is!

lia zei

Jammer dat het zo tegen zat. Er zit ook verschil in voorstrijk qua merk. En op nieuwe gestukte muren is het idd aan te bevelen om voorstrijk te gebruiken, voor de zuiging.
Met P THE P heb ik geen ervaring, maar zo te zien is het wel weer mooi geworden.
Succes met de laatste klusjes die je nog moet doen, en dan mag je inrichten.....
En ben je alles weer vergeten ;-)

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

jammer dat het je wat werk kosten maar ziet er nu super uit en ben je er voorlopig weer vanaf ben benieuwd naar het eindresultaat ....wens je vast een fijn weekend ..lieve groet rosita

Maaike ♥ brocante en theetuin ♥ zei

Wat een werk! Ziet er al mooi uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

Groeten Maaike

little sweet things zei

Oef dat is balen dat deze klus zo tegenzat maar wauw, wat is het mooi geworden!!!
Groetjes, Sas

Housebythewaterhole Kathy zei

Gelukkig is alles tot een goed einde gekomen....ben reuze benieuwd naar je volgende post met je nieuwe
interieur ideeen.... ben een ook beetje naar de stoer
stijl overgestapt... zag zoveel mooie dingen langskomen op de blogs die volg....ene dat werkt aanstekelijk hé... haha..... maar kan natuurlijk niet alles
naar de berging verhuizen.....beetje per beetje...valt niet zo op.... haha
fijn weekend succes met het inrichten
lieve groeten Kathy

Thuis bij Tjits zei

Wat een pech met de wanden.. ik kan me voorstellen dat je dan de wanhoop nabij bent.. maar gelukkig is het helemaal goed gekomen en zie je nu al dat het een heel mooi en warm geheel gaat worden!
Succes!!

fijn weekend,
lieve groet Tjits

Athomebymy zei

Ik vind de kleuren prachtig ! jou lutster heb ik ook en ikl ben er nog steeds verliefd op !

Liefs Petra

Alie zei

Wat een werk zal dat geweest zijn, wat kun je je dan kwaad maken op spullen die niet deugen, dat is allemaal dubbel werk. Ik heb in onze kamer de voorstrijk en verf van Pure en Original gebruikt, maar dat werkt echt heerlijk. Het is wat duurder, maar is wel in één keer goed. Ben benieuwd naar het eindresultaat!

Tineke zei

Ziet er mooi uit n(helemaal mijn smaak, Ben benieuwd hoe jullie het gaan inrichten !
Succes verder

huda noor zei


شركة تنظيف منازل بالدمام
شركة تنظيف شقق بالدمام شركة تنظيف شقق بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالخبر شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة رش مبيدات بالدمام شركة رش مبيدات بالدمام
شركة تنظيف بالخبر شركة تنظيف بالخبر
افضل شركة نقل عفش بالاحساء افضل شركة نقل عفش بالاحساء
شركة كشف تسربات المياه بالاحساء شركة كشف تسربات المياه بالحساء